پخش زنده
English عربي
۱۰۶۵
-
الف
+

لطیفی: روحیه طنز را در بین رزمندگان دیده بودم

محمد حسین لطیفی کارگردان فیلم سینمایی «روز سوم» درباره این فیلم و حواشی آن با آی‌فیلم به گفت‌وگو نشست.

محمد حسین لطیفی کارگردان فیلم سینمایی «روز سوم» در گفت‌وگو با آی‌فیلم اظهار داشت که در زمان جنگ، روحیه طنز را در بین رزمندگان مشاهده کرده است.

محمد حسین لطیفی کارگردان فیلم سینمایی «روز سوم» در گفت‌و‌گوی اختصاصی با آی‌فیلم در خصوص این فیلم گفت: «فواد» نماینده یک سری بعثی است و این موضوع را بسیار تاکید داشتم که ایرانیان فیلم عرب زبان باشند و دختر داستان که نماد خاک و وطن است عرب زبان است.

کارگردان سریال تلویزیونی «وفا» در ادامه بیان کرد: در بحث نمادین باید گفت که زن و خاک هر دو یک نماد هستند و در فیلم بچه‌های ایرانی خاک را حفظ می‌کردند و این در شرایطی بود که خاک یا همان دختر داستان شرایط خوبی نداشت.

لطیفی در خصوص مضمون عاشقانه فیلم سینمایی «روز سوم» گفت: یک قرن از شروع فیلم‌های داستانی گذشته و تجربه نشان داده است در طول این سال‌ها اگر مضمون فیلم عشق باشد، آن فیلم ماندگار است.

وی درباره جهان‌شمول بودن داستان «روز سوم» در ادامه اظهار داشت: این قصه به استناد من یک قصه جهانی است و می‌شود الگوبرداری کرد و در جاهای مختلف نمونه‌هایی از این قصه را نشان داد و سعی فیلمسازان ایرانی در خصوص ساختن فیلم‌های دفاع مقدس این است که اگر فیلمی می‌سازیم آن فیلم در همه جای دنیا همزاد پنداری بشود و از فیلم درک یکسانی داشته باشند.

لطیفی افزود: به عنوان مثال وقتی در مسکو این فیلم اکران شد، پس از اتمام فیلم دیدم که تماشاگران گریه کرده بودند و آن زمان متوجه شدم که موضوع بین همه ما مشترک است.

کارگردان فیلم سینمایی «روز سوم» در خصوص رگه‌های طنز در این فیلم گفت: من زمانی که در جنگ بودم دیدم که بچه‌های رزمنده چه دل‌های زیبایی دارند و شوخی‌های خوبی می‌کنند و لحظات سخت را آسان می‌کردند. به همین دلایل سعی کردم لحظات طنز و شوخی  که بین رزمندگان در زمان جنگ بود را در فیلم هم نشان بدهم.

محمد حسین لطیفی در پاسخ به این سوال که چرا دیگر بعد از فیلم «روز سوم» فیلمی با مضمون دفاع مقدس نساخته است، گفت: واقعیت این است که من اگر «روز سوم» را ساختم به این دلیل بود که فکر می‌کردم در روزهای آخر هستم و باید یک فیلم دفاع مقدسی بسازم و بعد از آن هم حمید آخوندی، علیرضا جلالی و من سر صحنه «روز سوم» هم‌قسم شدیم که یک سریال سی و چهار قسمتی از دفاع مقدس مردم بسازیم، ولی هرچقدر جلوتر رفتیم می‌دیدم که مدیران و مسئولان ترجیح می‌دادند که این کار عقب بیفتد و بعد از آن بود که دلسرد شدم و فیلم دفاع مقدسی نساختم.

کارگردان فیلم سینمایی «روز سوم» در خصوص اینکه افسر عراقی فیلم باهوش است، گفت: کشورهای ایران و عراق هشت سال با یکدیگر جنگیدند و نمی‌شود گفت که افسران عراقی کم‌هوش بودند و روبروی عراقی‌های باهوش ایستادن و شکست دادن کار بسیار شیرین‌تری است.

لطیفی در پایان خاطر نشان کرد: من هر کاری را که سریع ساخته‌ام به نتیجه بهتری رسیده‌ام، مثلا فیلم سینمایی «روز سوم» از ابتدای کار یعنی فیلمنامه نوشتن تا انتهای آن یعنی پایان فیلمبرداری و رساندن آن به جشنواره فجر فقط دو ماه و نیم طول کشید، اما در کل فراز و فرود فیلم‌هایم به حال خود من بستگی دارد.

ه خ / س م

نظر شما
ارسال نظر